Chenin Blanc

Chenin Blanc är en druva som det främst görs vita viner utav och har sitt ursprung i Loire, Frankrike. Druvan är känd för sin mångsidighet och kan producera många olika typer av vin - från torra och krispiga till fylliga och söta.

Hur smakar Chenin Blanc?

Viner med Chenin Blanc brukar luta mot smaker av gröna äpplen, päron och citrus. Syran är ofta hög och vissa beskriver vinerna som mineraliga. Vissa viner har även noter av honung, stenfrukt eller tropisk frukt. Smakprofilen varierar beroende på hur det tillverkas och och var druvorna har växt.

Var odlas Chenin Blanc?

Chenin Blanc odlas i många delar av världen, men hittas främst i Frankrike, Sydafrika och Kalifornien. I Frankrike tillverkar man mycket mousserande vin av druvan i Loire, och torra, syrliga viner i Anjou-Samour. I Sydafrika är Chenin Blanc den mest förekommande gröna druvan och används för både söta och torra viner. I Kalifornien används druvan ofta för att tillverka krispiga, fruktiga viner.

Sammanfattningsvis är Chenin Blanc en väldigt mångsidig druva som skapar viner som passar många olika tillfällen och smakpaletter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.