Campo Viejo

Cava Brut Reserva
NV
Katalonien
,
Spanien

95

:-

Recenssör
Max Eriksson
Dela
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.

Campo viejo

Den största delen av Cava är från Katalonien, så även den här. Druvorna är Macabeo, xarel-lo och parellada, vilket är tre av de totalt nio olika druvorna som det måste vara för att få kallas Cava. För att få kallas Cava måste det har lagrats på sin jästfällning i minst 9 månader. Den här godingen har lagrats i 18 månader.

Campo viejo var en av de första flaskorna jag, redan som ungdom, förstod var lite bättre bubbel bland lågprisarna. Den var bördig och tillverkades på samma sätt som champagne (vilket jag inte hade en aning om då). Håller den måttet än? Jo för tusan! För ynka 89 kr får du mycket bubblor för pengarna, brödigt , medium syra, sötma, äpple och lite stenfrukt. Vad saknas? Mer syra och mer efterspel men annars fint, fint! Så för en god vana vidare och tips någon som borde dricka mer bubblor om denna klassiker.

Uppdaterad
30/6/2023
UTSEENDE
Intensitet
mellan
Färg
citrongul
DOFT
Intensitet
mellan
Karaktär
No items found.
SMAK
Sötma
torr
Syra
mellan
Tanniner
låg
Alkohol
låg
Fyllighet
tunn
Smakintensitet
mellan
Karaktär
Avslut
mellan
SLUTSATS
Kvalité
bra
Vinakademins betyg (0-100)*
72
Lagring

*Läs mer om hur vi betygsätter viner här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.