Masi Campofiorin

2019
Venetien
,
Italien

141

:-

Dela
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.

En standard Valpolicella

Venetien är en region i Italien vars regionala huvudstad är Venedig. När man tänker på Venedig kanske inte tankar direkt går till vin - men vad skulle en italiensk region vara utan vinodling? Det är faktiskt i Venetien som det kända Valpolicella och Amarone härstammar ifrån. Inte pjåkigt.

Detta vinet är en Valpolicella som är en blandning mellan druvorna Corvina, Rondinella och Molinara.

Vinet har också lagrats 1,5 år på fat och ytterligare 3 månader på flaska innan det gått ut till försäljning. Denna lagring ger upphov till fler sekundäraromer som nougat, vanilj och kryddor.

Resultatet är ett vin som gör vad det ska, varken mer eller mindre. Vinet hade passat väl till fläsk- eller vilträtter.

Det är svårt att säga något negativt om vinet, men samtidigt tycker jag det ändå faller lite kort. Det saknar en pangighet som jag letar efter i viner i denna prisklassen. Gillar du Valpolicella är det definitivt värt att prova i varje fall!

Uppdaterad
8/1/2023
UTSEENDE
Intensitet
mellan
Färg
rubinröd
DOFT
Intensitet
mellan
Karaktär
Mörka körsbär
Ceder
SMAK
Sötma
Syra
mellan
Tanniner
mellan
Alkohol
mellan
Fyllighet
mellan
Smakintensitet
mellan
Karaktär
Mörka körsbär
Mörka plommon
Hallon
Vanilj
Kryddnejlika
Avslut
mellan
SLUTSATS
Kvalité
bra
Vinakademins betyg (0-100)*
65
Lagring
Ja, 2-3 år

*Läs mer om hur vi betygsätter viner här

Det finns inga artiklar om detta vinet än.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.