Rött, sött och bubbligt
Produktionsmetod:
Druvorna avstjälkades och krossades. Därefter följde jäsning och skalmaceration i cirka två dagar. När musten uppnått en alkoholhalt på cirka tre volymprocent avbröts jäsningen med nedkylning och filtrering. Därefter skedde den kolsyregivande jäsningen i en trycktank, endligt den så kallade tankmetoden, också känd som autoclavemetoden i Italien. Det färdiga vinet buteljerades under tryck, vid låg temperatur.
Passar till:
Desserter, aperitif eller som sällskapsdryck. Detta vinet hade passat perfekt till en dekadent kladdkaka.
Prisvärt?
Absolut. Dessertvin är inget jag dricker till vardags, men en halvflaska för 100 kr är perfekt då man bjuder in till middag åt ett lite större sällskap!
Övriga tankar:
Detta är för de allra flesta en väldigt unik upplevelse. Dessertvin är inte speciellt populärt i Sverige, men ack så trevligt. Detta har dessutom rött och har lite bubblor! Smaken är enkel att gilla, det är väldigt fruktigt med skogshallon som sticker ut. Det är sött, men har syran för att väga upp så det inte blir sliskigt. Det är en perfekt flaska att överraska med på slutet av en 3-rätters middag!
*Läs mer om hur vi betygsätter viner här