Smörigt men inte vulgärt
Vinet är från Kalifornien som är kända för sin ekfatslagrade chardonnay. Jäsningen är gjord på både amerikanska och franska ekfat. De franska faten är generellt dubbelt så dyra som de amerikanska och ger även mer komplexitet till vinet.
Denna flaska är som man förväntar sig en chardonnay från Kalifornien. Eken lyser igenom, vinet är smörigt med vaniljtoner. Det finns även härliga primäraromer som både är blommiga och citrusdrivna. Vill man smyga sig in i träsket av smöriga chardonnay - vilket jag tycker man ska - så är Bonterras chardonnay en bra start. Den har de klassiska karaktärsdragen men sticker inte iväg, lätt att gilla för dem flesta.
Uppdaterad
21/12/2022
UTSEENDE
Intensitet
djup
Färg
guld
DOFT
Intensitet
mellan
Karaktär
Smör
Citron
Blomma
SMAK
Sötma
torr
Syra
mellan
Tanniner
låg
Alkohol
mellan
Fyllighet
tjock
Smakintensitet
mellan
Karaktär
Smör
Vanilj
Citron
Blomma
Avslut
mellan
SLUTSATS
Kvalité
bra
Vinakademins betyg (0-100)*
77
Lagring
*Läs mer om hur vi betygsätter viner här
Det finns inga artiklar om detta vinet än.