Pol Roger

Brut Réserve
NV
Champagne
,
Frankrike

499

:-

Dela
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.

När man ska fira

Champagne är enbart champagne ifall drycken är från Champagne. Champagne är alltså en lite region i norra delen av Frankrike. Det finns också ett fåtal regler som man måste förhålla sig till om drycken ska få heta champagne. Dels så finns det utvalda druvor som måste användas. Denna flaska är en så kallad Blanc de noir. Vilket betyder att den har både gröna och blåa druvor. De exakta druvorna är Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay.

Detta året har jag varit på ett uppdrag att testa alla stora champagnehusens non-vintage champagne. Många av de som producerar champagne producerar en så kallad non-vintage (NV) champagne varje år. Man blandar champagne från många olika årgångar för att uppnå en konsekvent smak varje år. Det krävs en stor investering från champagnehusen att göra detta, eftersom de måste spara mycket av sin tidigare producerad champagne för att använda för framtidens NV-champagne.

Sanningen är att denna NV-champagne är den typ som säljs mest för de flesta husen - och blir lite av deras flaggskepp. En flaska som är redo att drickas direkt, som (förhoppningsvis), alltid håller samma kvalité.

Denna flaska uppfyller alla förväntningar man har på riktigt bra champagne. Det finns massvis med små bubblor. Smaken är av äpple och brioche. Det är bra. Mycket bättre än många av de andra husen enligt mig.

Pol är en vän som alltid går att lita på.

Uppdaterad
21/11/2022
UTSEENDE
Intensitet
mellan
Färg
citrongul
DOFT
Intensitet
mellan
Karaktär
Äpple
Bröd
Kex
Citron
SMAK
Sötma
torr
Syra
hög
Tanniner
låg
Alkohol
mellan
Fyllighet
tunn
Smakintensitet
mellan
Karaktär
Bröd
Kex
Äpple
Citron
Avslut
mellan
SLUTSATS
Kvalité
mycket bra
Vinakademins betyg (0-100)*
86
Lagring

*Läs mer om hur vi betygsätter viner här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.